Рівновагу відновлено

14 лютого 2023 року НКРЕКП на відкритому засіданні переглянула тарифи для низки Операторів систем розподілу, які почнуть діяти з 01.04.2023 року.
Серед статей структури тарифів, були збільшені витрати на оплату праці, зокрема для компаній ПАТ «ЗАПОРІЖЖЯОБЛЕНЕРГО», АТ «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО», ТОВ «ЛУГАНСЬКЕ ЕНЕРГЕТИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ». Розрахунок витрат було здійснено із застосуванням загальних підходів до статей структур тарифів, як і для решти ліцензіатів, тарифи яким було переглянуті з початку року.

Нагадаємо, що вищезазначеним ОСР не були переглянуті тарифи з 1 січня поточного року через невизначеність підходів до прогнозування витрат на здійснення ліцензованої діяльності (зокрема обсягів розподілу електричної енергії та обсягів технологічних витрат електричної енергії) на територіях, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих російською федерацією.
Голова НПЕУ Сергій Лісін подякував членам Комісії за прийняте рішення, та зазначив про вкрай негативну реакцію трудових колективів цих компаній на те, що витрати на оплату праці в тарифах для них не були переглянуті з початку року.
Як повідомила Голова профспілкового комітету ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Олена Руменкова, коментуючи схвалене рішення, на даний час значна частина території Луганської області все ще окупована, тому не можливо здійснювати ліцензійну діяльність. «Проте ми віримо в нашу Країну та в сили ЗСУ. Сподіваємось, що працівники ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» зможуть розпочати відновлювати електромережі рідного регіону з достойними заробітними платами якнайскоріше», – переконана Олена Олегівна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *