Центральна Рада НПЕУ розглянула нагальні питання на своєму засіданні


12 квітня 2022 року відбулось засідання Центральної Ради НПЕУ, під час якого було розглянуто та обговорено низку питань.
Керівники профспілкових комітетів Операторів систем розподілу надали інформацію про поточну ситуацію на підприємствах, першочергові потреби трудових колективів, окремих структурних підрозділів енергетичних компаній.
Звісно, такі потреби кардинально різняться в різних областях країни, що обумовлено інтенсивністю ведення військових дій та їх наслідками.

На даний час Луганські енергетики намагаються втримати роботу вцілілих мереж, під обстрілами проводять відновлювальні роботи. Така ж ситуація в окремих районах Запорізької, Харківської, Херсонської областей, де тривають активні бої. Енергетики Сумщини, Чернігівщини, Київщини, Житомирщини, Миколаївщини лагодять зруйновані мережі та устаткування. В свою чергу енергетики центральної та західної України надають колегам посильну матеріальну, гуманітарну допомогу, до цієї роботи активно залучені як підприємства, так і профспілкові комітети.
Профспілкові організації НПЕУ надають посильну допомогу Збройним Силам України, підрозділам територіальної оборони, мобілізованим працівникам підприємств, пораненим воїнам, що перебувають на лікуванні у медичних закладах, а також енергетикам що виїхали із зон проведення активних бойових дій.
Всією енергетичною родиною збираються кошти для допомоги пораненим енергетикам та родинам загиблих колег. Нажаль, є загиблі та поранені енергетики від обстрілів та підривах на мінах, які виконували ремонтно-відновлювальні роботи. Є загиблі та поранені і в позаробочий час.
Центральною Радою Профспілки було прийняте рішення ініціювати перед Урядом питання щодо надання статусу «учасник бойових дій» працівникам ОСР, які виконують роботи в районах ведення активних бойових дій.
Під час засідання колеги обмінялись досвідом щодо застосування на підприємствах положень Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану».
Голова профспілкового комітету ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання» Олена Руменкова звернулась до колег з усіх енергокомпаній з проханням про працевлаштування енергетиків з Луганщини, які евакуювались з під вогню та дуже потребують тимчасову роботу.
На засідання Центральної Ради Профспілки був запрошений начальник відділу стратегічного планування АТ «Прикарпаттяобленерго» Андрій Грабчук, який курує питання організації взаємодії з агенцією USAID «Проект енергетичної безпеки». Він поділився інформацією щодо стану напрацювань ініціатив, які обговорювалися 21 та 22 березня за участі представників Профспілки, керівництва АТ «Прикарпаттяобленерго» та представницею USAID «Проект енергетичної безпеки» Світланою Голіковою. Він зазначив, що зараз усі перспективні питання узагальнені за напрямами, та опрацьовуються конкретні кейси надання допомоги енергокомпаніям міжнародними донорами.
За результатами засідання Центральної Ради, усі пропозиції будуть опрацьовані, підготовлені відповідні звернення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *