Профспілкою ініційовано співпрацю підприємств галузі з USAID


21 та 22 березня 2022 року у м.Івано-Франківську відбулися робочі зустрічі членів Центральної Ради НПЕУ та керівництва АТ «Прикарпаттяобленерго» з представницею програми “USAID Проєкт енергетичної безпеки” в Україні пані Світланою Голіковою.
Під час зустрічей обговорювалися питання побудови взаємодії між Операторами систем розподілу з Агенцією USAID, щодо організації та надання допомоги від міжнародних партнерів підприємствам електроенергетичної галузі у період військового стану та у перспективі.
У ході зустрічей було визначено кілько секторів та напрямів потенційної співпраці підприємств галузі з USAID:

– надання технічної допомоги матеріалами та обладнанням для відновлення, збереження та модернізації мереж ОСР, забезпечення стійкого живлення об’єктів критичної інфраструктури в регіонах;
– формування плану роботи енергосистеми в умовах ведення бойових дій.
За ініціативи Профспілки, була розглянута перспектива створення комплексного проекту для допомоги енергетикам-переселенцям. В рамках цього проекту, зокрема, буде доцільним створення та адміністрування бази даних працівників галузі, які є тимчасово переміщеними особами, або планують переїзд із зон ведення бойових дій для працевлаштування таких працівників за фахом в інших ОСР.
Також було обговорено питання можливості залучення грантів у кількох інших напрямах, у тому числі щодо розробки та апробації комплексу заходів по роботі з ветеранами війни.
Серед іншого було обговорено питання роботи ринку електричної енергії в умовах війни, нагальну потребу термінових заходів реагування в сучасних умовах.
Питання співпраці Операторів систем розподілу з USAID будуть опрацьовані та структуровані у найкоротші терміни, тому сподіваємось на якнайшвидшу реалізацію намічених планів.
USAID (U.S. Agency for International Development) – Агенція США з міжнародного розвитку.
«Проєкт енергетичної безпеки» тісно співпрацює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством з метою зміцнення енергетичної безпеки України та перетворення енергетичного сектору країни в сучасну рушійну силу економічного зростання, що орієнтована на ринок та інтегрована в ЄС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *