ПРОФСПІЛКОВЕ НАВЧАННЯ


17 лютого 2021 року відбувся розширений навчальний вебінар, який було організовано Центральною Радою Незалежної галузевої профспілки енергетиків України для первинних профспілкових організацій Профспілки. Головна тема заходу – “Звітність та оподаткування неприбуткових організацій – 2021”.

Вебінар було проведено на платформі сервісу відео-конференцій Zoom. У заході взяли участь 43 учасника – виборні та штатні працівники організаційних ланок Профспілки: керівники, бухгалтери та скарбники первинних профспілкових організацій НПЕУ підприємств енергетичної галузі – Операторів систем розподілу та Постачальників універсальних послуг.
З вітальним словом до колег звернувся Голова Профспілки Валерій Погорілий, та запропонував заслухати презентацію щодо змін у податковому законодавстві та про особливості бухгалтерського обліку та фінансової звітності неприбуткових організацій.
Презентацію підготовив та провів досвідчений юрист Навчально-методичного центру ФПУ Чернігівської області Володимир Ковальчук. Після змістовної доповіді, учасники семінару поспілкувались з лектором, головним бухгалтером Виконавчого Комітету ЦР НПЕУ Оксаною Литвиновою та між собою, отримали відповіді на питання щодо деталей підготовки фінансової звітності профспілковими організаціями за 2020 рік.
З презентацією «Колективне страхування життя та добровільне медичне страхування» перед колегами виступила Голова ППО НПЕУ АТ «Прикарпаттяобленерго» Ольга Тишко, яка поділилася інформацією щодо організації страхування енергетиків, яке впроваджено в АТ «Прикарпаттяобленерго».
Наприкінці заходу заступник голови НПЕУ Сергій Лісін поінформував колег про свою участь у складі робочої групи Спільного Представницького Органу об’єднань профспілок з опрацювання профспілкових пропозицій до законопроєкту «Про безпеку праці та охорону здоров’я працівників на роботі», розробленого Мінекономіки, який замінить чинний Закон України «Про охорону праці». Він зазначив, що відповідно до цього законопроекту, додаткове страхування життя та здоров’я працівників, які виконують роботи підвищеної небезпеки є однією з умов виконання таких робіт.
Крім того він зазначив про низьку якість і ефективність запропонованих норм, звуження змісту та обсягу чинних гарантій і прав працівників та профспілок. Загалом, профспілкова сторона надала понад 600 зауважень та пропозицій до законопроекту, який передано на доопрацювання тристоронній робочій групі за участі профспілок, роботодавців та Уряду, створеної при Національній тристоронній соціально-економічній раді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *