Профспілка пропонує регулятору підвищити зарплати енергетикам


За ініціативи Профспілки 12 жовтня 2023 року в НКРЕКП відбулась робоча зустріч представників НПЕУ з керівним складом профільного департаменту НКРЕКП для обговорення питань щодо визначення підходів перегляду витрат на оплату праці на 2024 рік для Операторів систем розподілу та Постачальників універсальних послуг в умовах правового режиму воєнного стану.
У нараді з боку Профспілки взяли участь Голова НПЕУ Сергій Лісін, Голова ОПО НПЕУ ПрАТ «Рівнеобленерго» Микола Голуб, Голова ППО НПЕУ ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електричні мережі» Лариса Мошенець. З боку Комісії були присутні Член НКРЕКП Руслан Кайдаш, Директор департаменту із регулювання відносин у сфері енергетики Андрій Огньов, заступниця директору департаменту Катерина Небрат, начальник відділу Ірина Кириленко.

Під час заходу Профспілкою було запропоновано забезпечити в структурі тарифів на 2024 рік для Операторів систем розподілу та Постачальників універсальних послуг збільшити витрати на оплату праці на 22%, виходячи з наявних Основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2024 рік відповідно до листа Міністерства фінансів України 04110-08-2/21527.
Крім того Профспілкою було акцентована увага на необхідність забезпечення в структурі тарифів на 2024 рік для Операторів систем розподілу АТ «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО», АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО», АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО», ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЕНЕРГО», ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО» додаткову компенсацію витрат на оплату праці у сумі відповідного недофінансування на протязі 2023 року.
У ході дискусії були заслухані пропозиції сторін щодо інших складових структури тарифів.
Як зазначив Руслан Кайдаш, на даний час Комісія готує проекти розрахунків тарифів для усіх ліцензіатів на 2024 рік. Як орієнтир, Департамент наразі розглядає можливість підвищення витрат на оплату праці у межах 17% відносно діючих тарифів, але у ході опрацювання проектів тарифів, цей відсоток може бути відкоригований.
За його словами, витрати на оплату праці, як і раніше, є пріоритетним питанням в структурі тарифів ліцензіатів, а проекти тарифів будуть розглядатись на відкритому засіданні НКРЕКП вже найближчим часом.
За підсумком зустрічі представники сторін домовилися підтримувати діалог та досягти прийнятних результатів у процесі розгляду проектів тарифів на наступний рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *