Працюємо, допомогаємо, взаємодіємо


25 жовтня 2022 року відбулось засідання Центральної Ради НПЕУ.
Під час відеоконференції члени ЦР НПЕУ – голови первинних профспілкових організацій Операторів систем розподілу (ОСР) розглянули та обговорили низку нагальних питань та обмінялися досвідом роботи.
Колеги привітали нового керівника ППО НПЕУ АТ «Житомиробленерго» Дмитра Чудновця, якого нещодавно було обрано колективом підприємства на цю відповідальну посаду.
Голова Профспілки Сергій Лісін повідомив про проведену роботу Виконавчого Комітету ЦР НПЕУ щодо забезпечення збільшення витрат на оплату праці в структурі тарифів ОСР у найближчій перспективі.
Він зазначив, що наполеглива робота Профспілки щодо підвищення соціального захисту наших працівників має певні результати. Так, після неодноразових звернень Профспілки до НКРЕКП, а також проведених особистих зустрічей з членами Комісії, є велика ймовірність збільшення витрат на оплату праці в тарифах для ОСР вже у грудні поточного року на 11,1%. Наразі проєкт цього рішення оприлюднено на офіційному сайті НКРЕКП.

Крім того, Профспілкою було направлено звернення до Регулятора щодо збільшення витрат на оплату праці з 1 січня 2023 року, а пропозиції та зауваження до проєктів тарифів будуть направлені ЦР НПЕУ та її членськими організаціями до Комісії після їх офіційного оприлюднення з урахуванням фактичних показників індексу споживчих цін на цей момент.
Під час засідання, керівники оргланок Профспілки доповіли про ситуацію на підприємствах та обмінялись корисним досвідом. Було узагальнено позицію щодо необхідності забезпечення засобами індивідуального спеціального захисту бригад ОВБ, а також чергового персоналу трансформаторних підстанцій, зважаючи на посилення ворожого обстрілу таких об’єктів.
Члени Центральної Ради також обговорили заходи допомоги та підтримки працівникам, домівки яких зазнали руйнувань та пошкоджень внаслідок бойових дій. Поділилися ініціативами щодо організації постійної допомоги дітям та сім’ям працівників підприємств, які загинули або зазнали поранень під час виконання виробничих обов’язків, або мобілізованих колег.
Визначилися щодо вжиття заходів для визволення з ворожого полону члена профспілки одного з підприємств, деталі не розголошуємо.
Стосовно підготовки та організації урочистих заходів з нагоди професійного свята – Дня енергетика, переважна більшість висловилась про недоречність масових заходів під час воєнного стану.
Під час засідання було обговорено низку інших питань, спрямованих на задоволення нагальних потреб трудових колективів, мобілізованих працівників, волонтерської діяльності, а також допомоги славетним Збройним Силам України.
Слава Україні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *