ВІДБУЛАСЯ НАРАДА ЧЛЕНІВ ЦР НПЕУ

18 травня 2020 року відбулася нарада членів Центральної Ради НПЕУ в режимі відео-конференції на платформі сервісу ZOOM.
Центральна Рада Незалежної галузевої професійної спілки енергетиків України 18 травня 2020 року провела своє засідання дистанційно.
На відео зв’язок вийшли голови профкомів 16 енергокомпаній. Говорили про наболіле: особливості роботи на карантині, переведення усіх подій в он-лайн режим, організацію спортивних та культурних заходів в сучасних умовах тощо.
Голова Профспілки Валерій Погорілий повідомив колег про головні виклики, що стоять перед профспілковою спільнотою України – заплановані зміни до трудового законодавства, законів про колективні договори і угоди, законодавства про профспілки. Він доповів колегам про роботу СПО національних репрезентативних профоб’єднань та Виконкому ЦР НПЕУ з цих питань. Голова НПЕУ закликав усіх членів профспілки долучитися до підписання петиції на сайті Верховної Ради України «Про не розгляд проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо окремих питань діяльності професійних спілок)» (реєстр. № 2681), адже на момент проведення наради членів ЦР НПЕУ необхідно було зібрати більш ніж 8 тисяч голосів.
Окремо було обговорено готовність енергокомпаній до роботи в умовах стимулюючого регулювання тарифів, що планується запровадити з 2021 року. Під час засідання було вирішено звернутися від імені Профспілки до НКРЕКП з пропозицією щодо приведення рівнів оплати праці в структурі тарифів для енергокомпаній до нормативних показників до моменту переходу операторів систем розподілу електроенергії на стимулююче тарифоутворення.
Також члени Центральної Ради Профспілки поділились з колегами інформацією про роботу профспілкових організацій НПЕУ своїх енергокомпаній під час карантину, а також про соціально-економічну ситуацію на місцях.
Стурбованість профспілкових комітетів енергокомпаній викликає відтермінування початку оздоровчого сезону, що змушує вносити корективи до раніше запланованих графіків дитячого оздоровлення та літнього відпочинку.
На завершення відео конференції Голова ППО НПЕУ ПрАТ «Львівобленерго» Тарас Костів запросив усіх охочих долучитися до флеш-мобу, а саме онлайн-велопробігу з нагоди відзначення 25-річчя компанії «Львівобленерго», яку з радістю підтримали енергетики з інших енергокомпаній.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *