Вітальне слово Голови Профспілки з нагоди Дня енергетика

Шановні енергетики, дорогі спілчани, соціальні партнери!

Від імені Центральної Ради Незалежної галузевої професійної спілки енергетиків України вітаю Вас з професійним святом – Днем енергетика!

Рік, що ми пропрацювали пліч-о-пліч був насичений багатьма подіями, тож підбиваючи його підсумки, хотів би зупинитись на наших спільних головних здобутках.

По-перше, у цьому році була ліквідована надзвичайно велика заборгованість із виплати заробітної плати трудовому колективу ПАТ «Запоріжжяобленерго». Напружена кількарічна робота нашої Профспілки, органів управління Товариства, із залученням центральних та місцевих органів виконавчої влади, Верховної Ради України, Запорізької обласної Ради та НКРЕКП нарешті надали довгоочікуваний результат – борги по заробітній платі були сплачені, а виробничо-господарська діяльність компанії поступово стабілізується.

На початку року був скликаний черговий, восьмий з’їзд нашої Профспілки, за результатами роботи якого було перебрано керівні органи, внесені зміни до Статуту НПЕУ та визначені завдання на перспективу.

У цьому році Профспілка зазнала суттєвого організаційного укріплення, адже до її складу приєдналися трудові колективи нових суб’єктів ринку електричної енергії – підприємств-постачальників універсальних послуг, з чим ми вітаємо наших колег!

2019 рік увійшов в історію як рік початку роботи нової моделі ринку електричної енергії. Ми всі разом поступово звикаємо працювати в нових умовах, сподіваємось на якнайшвидшу стабілізацію роботи нових суб’єктів ринку електроенергії, гармонізації роботи самого ринку в сучасних конкурентних умовах.

Протягом усього року тривала робота Центральної Ради Профспілки, спрямована на покращення соціального захисту енергетиків, і насамперед – на підвищення рівня оплати праці. Постійна взаємодія Профспілки з НКРЕКП, проведені численні робочі наради та консультації, участь в роботі Громадської ради при НКРЕКП – все це дозволило забезпечити суттєве підвищення заробітної плати працівникам переважної більшості підприємств електроенергетичної галузі з наступного року.

Щоденно, на своїх робочих місцях ми всі разом робимо свій внесок у розвиток економіки нашої держави, але попереду нас чекають нові виклики. Найближчим часом буде прийнятий новий Трудовий кодекс, що спричинить зміни в стосунках між соціальними партнерами на всіх рівнях, потребуватиме розробки та прийняття осучаснених Генеральної, галузевої угод та колективних договорів на підприємствах. Ми також чекаємо на результативну роботу оновленого профільного Міністерства енергетики та захисту довкілля України, створення Тристоронньої соціально-економічної ради при Мінекоенерго. Дорогу долає той, хто йде, тож ми до цієї роботи готові.

Користуючись нагодою, вітаю Вас, шановні колеги, з Новим роком та Різдвяними святами, бажаю усім міцного здоров’я, життєвого оптимізму, успіхів в роботі та нових здобутків!

Голова Профспілки Валерій ПОГОРІЛИЙ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *