У «Львівобленерго» прийняли Колективний договір на 2018-2019 роки

Колективний договір на 2018-2019 роки прийняли на конференції трудового колективу ПрАТ «Львівобленерго», яка відбулась 22 травня.

Спершу керівники та представники колективу Товариства обговорили діяльність компанії за попередні два роки. Перед працівниками звітували заступник Голови Правління Ярослав Стасюк, голова профспілки Степан Гордий, директор з управління персоналом та тарифної політики Сергій Різенко.

Всі пункти Колективного договору 2016-2017 реалізували стовідсотково. В тому числі, на відміну від попередніх років, наші працівники в повному обсязі отримали необхідний спецодяг та спецвзуття.

Далі учасники конференції розглянули проект нової угоди  між колективом та адміністрацією. За час розробки нового документу надійшло 19 звернень із 41 пропозицією із різних структурних підрозділів компанії. Всі пропозиції розглянули, і більшу частину з них включили у новий Колдоговір.

Тож учасники конференції одноголосно визнали задовільною роботу адміністрації та профспілкового комітету з виконання Колективного договору на 2016-2017 роки, затвердили відповідний акт, а також прийняли новий Колективний договір на 2018-2019 роки.

Окрім цього, з ініціативи представників районів електромереж обговорили питання, які насамперед хвилюють працівників: рівень зарплати, виплат на оздоровлення тощо.

В підсумковій постанові конференції наголосили на необхідності підвищення зарплати енергетикам: «У делегатів конференції викликає тривогу та незадоволення недостатній рівень оплати праці працівників Товариства. Встановлений НКРЕКП рівень середньої заробітної плати для енергопостачальних компаній на 2018 рік є неприйнятним та загрожує повною втратою кваліфікованого персоналу те неспроможності компанії виконувати свої зобов’язання  перед споживачами електроенергії».

У конференції взяли участь заступник Голови Правління Ярослав Стасюк, голова профспілки Степан Гордий, заступник фінансового директора Зоряна Кашалаба, директор з управління персоналом та тарифної політики Сергій Різенко, заступник директора з управління персоналом та тарифної політики Тетяна Козловська, директор з охорони праці Роман Воденніков, заступники голови профспілки, керівники відділів, РЕМ, ВЕП, голови цехкомів.

КОМЕНТАРІ:

Ярослав Стасюк, заступник Голови Правління: «Підводячи підсумки діяльності ПрАТ «Львівобленерго» у 2016-2017 роках необхідно відзначити стабільну та злагоджену роботу нашого колективу в складних фінансових умовах. Результатом цієї роботи стало виконання основних фінансово-економічних показників, що характеризують  діяльність Товариства».

Сергій Різенко, директор з управління персоналом та тарифної політики: «Ми розуміємо, що заробітна плата у наших працівників низька. Ми неодноразово звертались у Національну комісію, Міністерство енергетики, зараз  пишемо лист у Раду ринку про підвищення заробітної плати. Але ніхто до наших пропозицій прислуховуватись не хоче. Попри це ми робитимемо всі можливі заходи, щоб зберегти колектив. На підтвердження цього хочу підкреслити, що всі розділи Колективного договору 2016-2017 року були виконані. Адже ми розуміємо — якщо не буде колективу, то нам не допоможуть ні нові лічильники, ні опори, ні муфти».

Степан Гордий, голова профспілки:  «Два роки минуло, за цей час багато зроблено, ще більше плануємо зробити. Тому що кожен крок, який ти зробив сьогодні, відкриває новий горизонт, нові цілі. Працювали ми плідно, нормально, незважаючи на ці умови, в яких ми сьогодні перебуваємо, колектив у нас все одно рухається вперед . При всій економічній складності соціальний захист наших працівників проводився, вирішувались всі питання як поточні , так і більш стратегічні».

Прес-служба ПрАТ «Львівобленерго»

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *