Відбулась робоча нарада в НКРЕ

11 вересня 2024 року в НКРЕКП відбулась чергова зустріч представників Профспілки з членами Комісії та фахівцями Регулятора.

Профспілку представляли Голова НПЕУ Сергій Лісін, голови первинних профспілкових організацій ПрАТ «Рівнеобленерго» Микола Голуб та АТ «Хмельницькобленерго» Іван Глабчастий.

З боку Комісії були присутні Члени НКРЕКП Руслан Слободян та Руслан Кайдаш, Директор Департаменту із регулювання відносин у сфері енергетики Андрій Огньов, заступник начальника управління – начальник відділу методології та розрахунку тарифів Департаменту із регулювання відносин у сфері енергетики Ірина Кириленко.

У ході наради сторони обговорили питання перегляду витрат на оплату праці у тарифах для ОСР та ПУП на наступний рік та параметри їх розрахунку. Як відомо, на даний час Держстат не оприлюднює статистичні дані щодо показників середньої заробітної плати, тому чинну методологію розрахунку тарифів не можливо застосувати, як і у попередньому році. 

Орієнтовна величина зростання середньої заробітної плати по енергокомпаніях зараз ще уточнюється.

У ході зустрічі також сторони вкотре обговорили критичний фінансовий стан, в якому перебувають АТ «ХЕРСОНОБЛЕНЕРГО», АТ «ЖИТОМИРОБЛЕНЕРГО», АТ «ЧЕРНІВЦІОБЛЕНЕРГО», ПРАТ «КІРОВОГРАДОБЕНЕРГО», ПРАТ «РІВНЕОБЛЕНЕРГО», для яких не переглядаються структури тарифів, в тому числі витрати на оплату праці.

Голова ППО НПЕУ ПрАТ «Рівнеобленерго» Микола Голуб повідомив, що в зазначених компаніях утворена надзвичайна соціальна напруга через незадовільно низький рівень оплати праці порівняно з іншими ОСР. Крім того, він зазначив про необхідність збільшення розрахункової штатної чисельності персоналу компанії, виходячи з кількості умовних одиниць електрообладнання, які обслуговуються фахівцями ПрАТ «Рівнеобленерго».

Як зазначив Руслан Слободян, Комісія постійно тримає проблемне питання зазначених п’яти ОСР під контролем та зі свого боку намагається його врегулювати. Він додав, що всі проблемні питання, які були підняті представниками Профспілки будуть взяті до уваги. А за спільною домовленістю, наступна зустріч у такому форматі запланована у наступному місяці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *