Україною прокотилася профспілкова “Хвиля гніву”

30 січня 2020 року у Києві та у багатьох містах України відбулися масові протестні акції профспілок проти ухвалення Верховною Радою законопроекту “Про працю”.
У Києві біля будівлі Кабінету Міністрів України зібралися понад тисячу представників різних профспілок на масштабну солідарну акцію протесту «Хвиля гніву».
Представники всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, трудових колективів, громадські організації, висловили категоричний протест та рішуче «НІ» проекту Закону України «Про працю» (реєстр. № 2708) та низці законопроектів, які не відповідають Конституції України, міжнародним актам, містять норми, що звужують трудові та соціально-економічні права та гарантії працівників.

Невиваженими змінами законодавства про працю, про профспілки, соціальне страхування і соціальний діалог, Уряд України провокує до загострення ситуації в суспільстві, протистояння між працівниками і роботодавцями, до стихійної зупинки роботи підприємств та організацій, що може мати непередбачувані наслідки для країни.
Представники членських організацій Незалежної галузевої профспілки енергетиків України також взяли участь у солідарних діях профспілок у Києві та багатьох обласних центрах України – Запоріжжі, Львові, Івано-Франковську, Полтаві, Рівному, Тернополі та Чернігові.

Наша мета – продемонструвати обурення та висловитися проти вищевказаних законопроектів, які порушують трудові права людини, руйнують збалансовану законодавчу систему трудових прав і гарантій, ігнорують норми Конституції України.

Профспілки зазначають, що задля недопущення поспішних і невиважених змін законодавства про працю доцільно долучитися всім соціальним партнерам до формату тристороннього соціального діалогу для вироблення справедливої трудової реформи щодо євроінтеграційного курсу, за участі Міжнародної організації праці.


Запоріжжя


Тернопіль


Львів


Івано-Франківськ


Полтава


Київ


Чернігів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *