Звернення Спільного представницького органу всеукраїнських профспілок до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо проекту Закону України “Про працю”

  16 січня 2020 року відбудеться Всеукраїнське профспілкове віче на захист трудових та соціально-економічних прав працівників і діяльності профспілок. У цьому заході прийматимуть участь керівники всеукраїнських профспілок та профоб’єднань, голови первинних профспілкових організацій. Запрошення прийняти участь у заході направлено також Президенту України.

Профспілки зазначають, що проект такого доленосного законодавчого акту, який стосується трудових, соціальних прав громадян, було внесено до Верховної Ради України без належного оприлюднення та обговорення, що є порушенням чинного законодавства та Генеральної угоди.
Законопроект, внесений Кабінетом Міністрів України від імені держави до парламенту різко звужує коло норм прямого державного регулювання, та, водночас, ліквідує наявні у чинному законодавстві механізми узгодження інтересів та попередження колективних трудових конфліктів, а також провокує перманентне протистояння між найманим працівником та роботодавцем.
Спільний представницький орган репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів щодо проекту Закону України “Про працю” з вимогою про повернення законопроекту “Про працю” до Кабінету Міністрів України без його включення до порядку денного та розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради України, як такого, що суперечить Конституції України та актам міжнародного права, ратифікованих Україною.

Завантажити документ за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *