Громадську раду при НКРЕКП сформовано

23 жовтня 2019 року відбулися установчі збори з формування нового складу Громадської ради при Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.
Учасниками установчих зборів були представники 27 інститутів громадянського суспільства — громадських організацій, професійних спілок, асоціацій тощо, які зареєстровані в установленому порядку і провадять діяльність на території України у сфері, що пов’язана з діяльністю НКРЕКП, та в статуті (положенні) яких визначені відповідні цілі і завдання діяльності.
У роботі установчих зборів також взяли участь член НКРЕКП Олександр Формагей та представники окремих структурних підрозділів Регулятора.
За результатами рейтингового голосування було обрано Громадську раду у кількості 27 осіб. До нового складу Громадської ради увійшов Голова Незалежної галузевої професійної спілки енергетиків України Валерій Погорілий.
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 3.10.2010 р. № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», при міністерствах, інших центральних органах виконавчої влади, обласних, міських, районних держадміністрацій утворюються Громадські ради.
Громадська рада є тимчасовим консультативно-дорадчим органом, утвореним для сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації державної, регіональної політики.
У своїй діяльності громадська рада керується Конституцією та законами України, указами Президента України і постановами Верховної Ради України, актами Кабінету Міністрів України.
Основними завданнями громадської ради є:
– сприяння реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами;
– сприяння врахуванню органом виконавчої влади громадської думки під час формування та реалізації державної, регіональної політики;
– сприяння залученню представників заінтересованих сторін до проведення консультацій з громадськістю та моніторингу результатів формування та реалізації державної, регіональної політики;
– проведення відповідно до законодавства громадського моніторингу за діяльністю органу виконавчої влади;
– здійснення підготовки експертних пропозицій, висновків, аналітичних матеріалів з питань формування та реалізації державної, регіональної політики.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг затвердила склад Громадської ради при НКРЕКП на відкритому засіданні Комісії та оприлюднила на офіційному вебсайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *