Енергетики ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» обрали нового голову профспілкового комітету

21 червня відбулася чергова профспілкова конференція. Розпочав зустріч голова профкому ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» Володимир Абрамов. Він привітав присутніх і оголосив порядок денний. На розгляд колективу компанії виносилася нова редакція Правил внутрішнього трудового розпорядку та Кодексу корпоративної етики та правил. Завчасно проекти цих документів були розміщенні на порталі товариства. Всі бажаючі мали можливість ознайомитися з ними і внести свої пропозиції щодо змін.

«Над Правилами внутрішнього трудового розпорядку та Кодексом корпоративної етики та правил працювала розширена команда спеціалістів, – звернувся до присутніх директор з персоналу Олександр Кириченко. – Після публікації на порталі ми отримали не одне зауваження. Всі вони були детально опрацьовані і враховані».

Найзапекліше обговорення викликав розділ Правил внутрішнього трудового розпорядку, який стосувався зміни графіку робочого часу. Пропонувалося розпочинати робочий день о 8:00 годині ранку, закінчувати з понеділка до четверга – о 17:00, у п’ятницю – о 15:45. Перерву на обід скоротити до 45 хвилин. Володимир Абрамов зазначив, що керівництво компанії та профспілковий комітет розглянули всі письмові звернення незадоволених зміною графіку робочого часу: «Думка колективу розділилася. Багато хто вважає, що нововведення підуть лише на краще, немало і тих, які не хотіли б нічого змінювати. Тож ми вирішили, наскільки це можливо, взяти до уваги побажання кожного. Звичний початок робочого дня залишили без змін, а за рахунок 45-хвилинної обідньої перерви змістили час закінчення робочого дня».

Після гарячого обговорення винесли на голосування затвердження Правил внутрішнього трудового розпорядку і Кодексу корпоративної етики та правил. Більшістю голосів ці документи були прийняті у компанії.

Не менш емоційною видалася друга частина конференції. Голова профспілкового комітету оголосив про бажання скласти свої повноваження у зв’язку з виходом на пенсію. «Змінюється життя, час іде і вже не в моїх силах встигати за ним, – сказав Володимир Ілліч. – Пора поступатися дорогою молодим».

Володимир Абрамов пропрацював на підприємстві 47 років. Тож не дивно, що в залі сиділи не просто його колеги. Більшість з них були Володимиру Іллічу друзями. Тому так чуттєво всі сприйняли новину. Просили залишитися, адже за колектив Володимир Ілліч завжди стояв горою, запекло відстоював інтереси працівників у кабінетах адміністрації. Але сам голова профкому сказав, що рішення його заздалегідь обдумане.

Різні часи випали на довгий трудових шлях Володимира Ілліча. Бувало нелегко. Але, здається, Абрамов – не та людина, яка стає заручником обставин. Він завжди знаходив вихід із ситуації. Тому з ним було приємно і цікаво працювати. Тому новина про його звільнення викликала таку бурю переживань.

Та Володимир Ілліч закликав усіх впоратися зі своїми емоціями і продовжити конференцію. На порядку денному залишилося важливе питання – обрання нового голови профспілкового комітету. Всі присутні проголосували за кандидатуру Ігоря Леонідовича Олійника, заступника голови профкому. Також затвердили склад президії профкому та комісії з трудових суперечок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *